Historie

Det hele startede med Chiras (Ben-Jashmal Ben Chiras).
Chiras blev født den 25. juni 1980 hos Inger Anderson i Lille Rørbæk. Efter et år fik han selskab af sin kuldbror Chivas (Ben-Jashmal Ben Chivas). Da de 2 var 2 år gamle kom vi for første gang på Kallerupbanen. Begge hunde viste at de ville og kunne løbe væddeløb og det blev så bare vores helt store hobby.

I 1983 kom deres mor Queen (Ben-Jashmal Dancing Quenn) på aftægt hos sine sønner. Hun var på det tidspunkt 7 år gammel.

I 1984 hentede vi Chitra Pachacumac hos Fru Schulze i Tyskland. Chitra døde desværre kun 5 måneder gammel. Hun fik hundesyge, selvom hun var vaccineret efter alle kunstens regler.

Lige inden havde Lise og Hugo Gandow fået et kuld Greyhoundhvalpe. Hvalpene blev født på min fødselsdag, så jeg måtte bare eje en af dem. Det var Emma (Tai-San's Cool Cascade).

I feb 1985 fik fru Schulze et nyt kuld hvalpe og vi hentede Jarah (Edjarah Pachacumac). En skøn gylden tæve med stor personlighed. Jarah viste sig at være en fantastisk væddeløber og courser.

Emma og Jarah fik en legekammerat: Gustav (El Khandaris Azri-Havid). Inden Gustav var et år gammel, blev han blind på grund af grå stær. Han blev opereret på Lanbohøjskolen og fik synet på det ene øje igen. Men han havde det ikke godt i flokken. Heldigvis fandt vi et rigtig godt hjem til ham i Ølstykke, hvor han levede et godt og langt hundeliv.

I 1986 fik vi en voksen tæve: Isabella (Dur-I-Durrans Here I Come). En robust gylden tæve. Hun faldt godt til i flokken og blev mor til det første Rashwas-kuld, den 15. juni 1987.

Af dette kuld beholdt vi Anthonie (Rashwas Anthonie), også kaldet Anton, Andemand, Anden, Gammeland.

Anthonie styrede den voksende flok med stor energi. De andre hunde havde stor respekt for ham.

Så sneg sig en greyhound mere ind i flokken. Twiggy (Eikica Tiger Twiggy). En superflot mørktigret tæve, der opnåede at blive DKCH.

Den 15. december 1988 var det Jarah's tur til at få hvalpe. Af dette kuld beholdt vi Bahia og Baluch.

Bahia fik 2 kuld hvalpe, D-kuldet (2.6.92) og G-kuldet (24.4.96).
Baluch blev far til 1 kuld, C-kuldet (27.7.90), hvor Isabella blev mor for anden gang.


Et billede af hele C-kuldet: Rashwas Chitra og Rashwas Czarina. Billedet blev taget den dag de blev afleveret hos Susan Bolvig og hendes søn Jens. I dagens anledning havde jeg syet små "løbsdækkener" til dem, og fundet et par små løbsmasker, så de rigtig kunne se seje ud!

Fra D-kuldet beholdt vi Suf (Rashwas Darah-I-Suf) og fra G-kuldet, Galina og Gaugamela.

Den 14.2.1999 blev Suf mor til H-kuldet. Her beholdt jeg Maus (Rashwas Halima).

Ind i mellem kom der nogle løbsgreyhounds til: Balteely Whisper der fik 2 kuld med 1 hvalp i hvert kuld: Rashwas Expensive Whisper og Rashwas Flashy Whisper. Isabella Cord, Æsir's High Nellie.

I foråret 1990 fik jeg en sloughi: Pamina (Pamina Shuru-Esch-Schams). Pamina var nok ikke den smukkeste sloughi, men en skøn og dejlig hund var hun! Hun fik kælenavnet: Ged.

Den 12.6.1995 blev Anthonie far til et kuld hos Susan Bolvig, Kennel O'Hara. Herfra fik vi LilleAnd (O'Hara's Farziwan Gold). Og for at holde ham med selskab fik vi E'Sherana (O'Haras E'Sherana).

I sommeren 1999 blev jeg skilt og flyttede i feb 2000 til Nyrup, hvor jeg stadig bor.

I marts 2003 fik jeg parret Gaugamela, men hun gik desværre tom. Nu var jeg på den, for Gaugamela var nu blevet for gammel til at få hvalpe, og jeg vil ikke parre Maus.

Så fik jeg i sommeren 2003 mulighed for at få Heidi (Abica's Hearts Are Wild). Hun er en lidt anden type end mine tidligere hunde.

Suf (Rashwas Darah-I-Suf), født 2. juni 1992, blev næsten 13½ år! Suf blev steriliseret i feb 2000 på grund af knuder i mælkekirtler. Hendes pels gik derefter helt i vat og derfor blev hun klippet ned. Tak til Susan Bolvig fordi hun trolig klippede Suf 2 gange om året. Suf har bare været en dejlig hund, hun vil altid have en helt speciel plads i mit hjerte. Hun har bare været en dygtig væddeløber og courser. Har også fået CAC i Tyskland. Hun blev aflivet i november 2005.

Men heldigvis var der også glæde det efterår! Heidi (Abica's Hearts Are Wild) blev parret med Punapaulan Oleksi og fik et dejligt kuld hvalpe.

Den 9.11.2006 måtte jeg tage den tunge beslutning at Galina (Rashwas Galina, født 24.4.96) skulle aflives. Selvom jeg har haft mange hunde, så bliver det bestemt ikke nemmere at tage beslutningen! Her er tomt uden hende, hun fyldte meget med sin personlighed.

Den 27.6.2007 måtte jeg tage den svære beslutning at sige farvel til Gaugamela. Hun var træt efter et langt liv (11 år) og jeg synes at hun skulle herfra med værdigheden i behold. Jeg vil savne hendes blide og kærlige væsen.

Den 9.5.2008 har jeg taget afsked med Lille And (O'Haras Farziwan Gold). Han nåede at blive næsten 13 år! Her bliver stille uden hans søløvegøen!

Den 16.7.2008 besluttede jeg mig til at Maus (Rashwas Halima) skulle afslutte sit liv med værdighed. Hun havde fået en hurtigvoksende knude på maven.

Den 11.6.2008 flyttede Punapaulan Floora ind. Hun kommer fra Finland.

Den 20.3.2009 fik Rashwas Inaara et kuld hvalpe.

Den 2.9.2011 blev Heidi (Abica's Hearts Are Wild) pludselig syg. Formentlig en hjerneblødning, så den 3.9.2011 tog jeg beslutningen om at sige farvel til hende.

Den 17.9.2011 fik Punapaulan Floora et kuld hvalpe.

Fra det kuld er Rashwas Kalila (Faye) blevet her hos mig.Alle Rashwaskuld
A-kuldet: Rupmati Pachacumac x Dur-I-Durrans Here I Come
B-kuldet: Chaabu Pachacumac x Edjarah Pachacumac
C-kuldet: Rashwas Baluch x Dur-I-Durrans Here I Come
D-kuldet: Dur-I-Durrans Ivory Black Guy x Rashwas Bahia
E-kuldet: Athea spirit x Balteely Whisper (greyhound)
F-kuldet: Sundrum King x Balteely Whisper (greyhound)
G-kuldet: El Khyrias The Right Stuff x Rashwas Bahia
H-kuldet: Abica's Ambitious Fighter x Rashwas Darah-I-Suf
I- kuldet: Punapaulan Oleksi x Abica's Hearts Are Wild
J- kuldet: Abica's Call Me Mambo x Rashwas Inaara
K- kuldet: Popovs Rockstar x Punapaulan Floora